LED belysning med rekordlång livslängd

Finska Valtavalo tillverkar lysrör med effektiva led dioder och har marknadens längsta livslängd på 125.000 drifttimmar. Den största fördelen med dessa lysrör förutom den långa livslängden är att den senaste G4 modellen är i princip flimmerfri. Detta betyder att flimmernivån är så låg att lysrören kan klassas som ”flimmerfria” vilket har en positiv inverkan på människors hälsa och välbefinnande. Gamla lysrör som flimrar  kan ge huvudvärk och även leda till illamående för människor som är känsliga för flimmer. G4 modellen från Valtavalo levereras dessutom med en 7 års garanti vilket är ett styrkebesked när man jämför med många andra varumärken på marknaden. Philips till skillnad från Valtavalo erbjuder en 3 års garanti alternativt 5 års garanti beroende på modell.

Högteknologiskt lysrör från Finland

Valtavalo tillverkas på ett helautomatiserat produktionsband som garanterar en extremt hög kvalitet för varje tillverkat LED lysrör. Medan andra leverantörer har fokuserat sin tillverkning i Kina, så har Valtavalo gjort ett medvetet val med tillverkning i Finland. Svealight är en svensk distributör av Valtavalos produkter och levererar lysrör inom hela landet. Svealight är också distributör för tyska Muller Licht som tillverkar spotlights, led paneler och andra ljuskällor. Spotlight skena är väldigt populärt och används av bland annat klädbutiker,showrooms och offentliga lokaler.

Det finns inga många led ljuskällor som tillverkas inom Europas gränser men de som faktiskt gör det är belägna i Spanien, Italien, Finland och Tyskland. En led ljuskälla ska klara väldigt många brinntimmar vilket betyder att led ljuskälla med en livslängd som är färre än 5 år inte kan garantera premiumkvalitet.